Кастингите на "България търси талант" стартират днес

Днес започват предварителните кастинги за 5-ия юбилеен сезон на най-позитивното шоу в ефир – „България търси талант”. От рано сутринта, желаещите да бъдат част от емоцията, наречена „Bългария търси талант” и да спечелят сумата от 50 000 лв. само с три телевизионни изяви за общо 10 минути, се струпаха във Варна и Стара Загора, от където стартират кастингите.

За да вдъхнат кураж на кандидатите във Варна, в The Center World (бившето кино "Република") дойдоха победителят в 4-и сезон – Пламен Любенов и участникът в две от изданията на шоуто - Георги Енчев – Гош. „Животът ми се промени към по-добро след участието в „България търси талант”. От участието си в шоуто запомних най-вече многото нови приятели, с които имахме много хубави моменти и най-вече сцената, за която всички жадуваме” – разказа Пламен. „Помня урокa, който дава сцената, урокa, който можеш да научиш само на ТАЗИ сцена. Това ще го помня цял живот” – допълни Гош, който след участието си в първи сезон на предаването винаги остава свързан с него, макар и работейки зад кулисите на шоуто.

„Новото и различното в предаването зрителите на bTV ще видят още с първия епизод на шоуто” – разкри Ангелина Белчева, мениджър локални продукции в bTV и допълва - „Tова е юбилейното издание на предаването и съвсем естествено ние ще му отделим дължимото внимание. Другото ново е, че тази година успяхме да стигнем до българите извън България по един или друг начин и направихме така, че те да дойдат тук в България и да представят своите таланти. Естествено тази година ще имаме и ново жури, в което освен доайените Любен Дилов –син и всеобщият любимец Асен Блатечки, участие ще вземат и Михаела Филева и Ицо Хазарта.”

Кастингите продължават и в следващите дни. На 6 януари „България търси талант” ще посети Бургас (Мол "Галерия," ул. Янко Комитов 6), на 7 януари във Велико Търново (Интерхотел "Велико Търново"), на 8 януари – Пловдив (Дом на културата) и Плевен (хотел "Ростов"), на 10, 11, 12 януари – София НДК.

Как започнаха кастингите можете да видите тук.