Владимир Иванов-Нинджата: Сам се учих на стънт с мотори

В неделя на сцената на "България търси талант" се появи истинска нинджа с... мотор.

"Прякорът ми е от дете. Когато бях малък, имаше изоставени строежи, в които ходехме, играехме, криехме се. Скачахме в пясък, всъщност само аз можех да скоча в пясъка. Оттам се появи прякорът ми", казва той.

Нинджата сподели пред зрителите на bTV, че още като бебе баща му го е качил на мотор. Тогава се е зародила любовта му към високите скорости, а с течение на годините я е развил до професионално ниво. „Имах видеокасета, около 2000-та година. Нямаше още масово интернет. На касетката американци с преправени мотори караха на задна гума и правеха номера. Оттам започнах със стънт. Горе-долу сам съм се учил - от клипове и снимки.“, допълни той. Разказа, че когато се качи на мотора забравя за всичко и се съсредоточава върху сливането с машината. Има само една по-сериозна травма – счупил си е ръката, тъй като в началото на практиката си е бил прибързан и амбициран да направи номерата от първия път. Възстановяването му е отнело 1 година, а след това е намалил оборотите и повишил ефективността.

Владимир разказа, че за съжаление в София няма места, подходящи за стънт тренировки и често със съмишлениците си прибягват до паркинги на големи магазини, което не се радва на одобрение от страна на полицията. Затова практикуват основно през уикенда – на летището на Сепарева Баня, Пловдив, Велико Търново. Сподели, че желанието му е да се самоусъвършенства, да учи нови номера, да се занимава със снимане на филми и клипове, където да показва майсторството си. Но за момента изкарва прехраната си с работа в областта на импорта на автомобили и мотори, пътна помощ. Той призова хората да се съобразяват с подходящите места и скорост за всяко превозно средство, за да бъдат безопасни за себе си и другите.

Припомнете си участието му тук: