Какво ще видим на втория благотворителен полуфинал на "България търси талант"?

Христо и Асия са шампиони на България по спортни танци за 2002 г. в категория Латиноамерикански танци до 9 г. Те ще бъдат на сцената на „България търси талант“ в неделя, когато извън конкурсната част ще танцуват пред цяла България в чест на Наско. Танцът им се казва „Наско и приятели“.

Вторият полуфинал на живо в седмия сезон на “България търси талант” – тази неделя, 16 май, от 20 ч., ще бъде благотворителен, а bTV Media Group ще дари приходите си от sms-гласуването на зрителите на школата по спортни танци “Импулс – Велинград 2002”. Това е клубът, в който танцуваше един от незабравимите участници в този сезон на предаването - 18-годишният Атанас Клечаров, който беше единственият танцуващ човек с Даун в Европа, според неговата треньорка - Мая Кондарева. Именно благодарение на нея, Наско и партньорката му Алис превзеха голямата сцена на „България търси талант“, където се представиха отлично и получиха заслужени четири “да” от журито. За съжаление, техният танц се оказа последният под светлините на прожекторите за 18-годишния Атанас, който по-късно, след като снимките за предаването приключват, се разболява терминално.

Тежката, но в същото време вдъхновяваща история на Наско успя да докосне зрителите на bTV и далеч надмина границите на шоуто, а силата, талантът и усмивката на специалното момче плениха не само сърцата на приятелите му, но и на всички пред екраните. С вълшебния си танц с Алис, Наско показа на малки и големи, че талантът може да бъде открит и развит навсякъде, стига той да получи подкрепа, отношение и приемане. Ето защо дарените средства, които ще бъдат събрани от sms-гласуването във втория полуфинален концерт, ще се използват за закупуване на костюми, специална екипировка и подпомагане на талантливи деца в нужда в танцовата школа, а инициативата се реализира като част от социално отговорния проект на bTV Media Group “Добрият пример”.

В благотворителния полуфинал в неделя, зрителите на bTV ще могат да гласуват за своя фаворит и в същото време да подкрепят школата по танци от Велинград. 12 невероятно талантливи участници ще завладеят сцената на шоуто, но само двама от тях ще продължат напред към финала. Там те ще премерят сили с 5-имата носители на Златен бутон и още с Мерт Дерменджиев и Евгения Кринчева, които вече се пребориха за място на финала.