Александър Кадиев

Александър Кадиев е завършил Националната академия за театрално и филмово изкуство в класа на проф. Стефан Данаилов. Като актьор се радва на високо признание. Обявен е за "най-добър актьор на випуска", има многобройни номинации за "Аскеер" и награда "Икар" през 2014 година за ролята му на Клеант в постановката "Скъперникът" по Молиер. Комедийният му талант се разгръща и до днес основно на сцената на МГТ "Зад канала".

Участва във филмите "Езерното момче"(1995), "Дзифт" (2008), "Пряк контакт" (2009), "Нокаут или Всичко, което тя написа" (2016). Сашо Кадиев е и сред звездите на първия български сериал на bTV "Стъклен дом".

От 2012 година е водещ на "Преди обед" в тандем с Десислава Стоянова и вече 9 години денят му започва по-рано, отколкото би му се искало.

През 2015 г. става водещ на шоуто "България търси талант" по bTV, a през новия му сезон отново ще бъде в тази роля, забавлявайки жури, публика и всички пред екрана заедно с колегата си Дани Петканов. В свободното си време е заклет геймър. Има 4 кучета, жена и дъщеря.