Битката на златните бутони в “България търси талант”

Петимата изпълнители, получили златен бутон от журито и водещата на “България търси талант” ще влязат в епична битка за гласовете на феновете. В 4-тия спектакъл от полуфиналите на шоуто на сцената ще излязат любимците на Михаела, Ицо, Асен, Любо и Мария, които получиха място на полуфиналите чрез златния бутон, запазен за най-впечатляващите изпълнения по време на театралните кастинги.

Най-младият талант на сцената ще бъде любимката на Михаела Филева – забележителната певица Жаклин Таракчи. С изключителния си глас и присъствие на сцената Жаклин успя да впечатли и своя идол – Лара Фабиан. Срещата между двете бе специален подарък от “България търси талант” за Жаклин, която изживя мечтата си в Румъния. Какво си казаха двете певици, как Лара Фабиан коментира таланта на Жаклин и какво получи като подарък от България? Всичко това ще стане ясно в неделя, когато феновете ще имат шанса да видят всичко от пътуването на Жаклин до Румъния и срещата й със световноизвестната Лара Фабиан.

С вокални умения ще се опита да стигне до финал и друг млад талант - 20-годишният Данчо от Шумен, заради когото Ицо Хазарта възкликна “Срам ме е човек като мен, да оценява човек като теб”. С перфектното си изпълнение на соул класика от Dru Hill Данчо спечели дълго пазения златен бутон на Хазарта и доказа, че може да бъде конкуренция на много от утвърдените български звезди. Признание за таланта му даде и Михаела Филева с думите: “Почти няма вокалисти в България, които да могат да се похвалят с такива умения”.

Една от големите изненади на кастингите бе златният бутон на Любен Дилов за дуета от Велико Търново, който успя да преобърне представата му за бийтбокс, съчетавайки го с гадулка и спечели не просто “Да”, а директно място на полуфинал. Ще успеят ли Траян и Галин да надградят изпълнението си от кастингите и да впечатлят зрителите, колкото изненадаха Любен Дилов? “След като на мен ми хареса бийтбокс, вие сте просто извънземни”, обясни най-опитният в журито.

Участникът, предизвикал най-много усмивки, но и най-противоречиви коментари обещава подобаващо завръщане в шоуто. С непринуденото си поведение 33-годишният Димо Лесев спечели симпатиите на Асен Блатечки, който го спаси в името на шоуто, като му даде своя златен бутон. В своето представяне Димо, който признава, че няма никакъв изявен талант, имитира футболни коментатори, импровизира със стихотворение, измислено на сцената и завърши с музикален микс от български песни.

Със своя златен бутон водещата Мария Силвестър подкрепи младежите от попинг групата “The 5th Alliance”, като призна, че това е най-хубавото нещо, което е виждала на сцената на шоуто.

 

Михаела Филева също подкрепи танцьорите с думите “Аз залагам, че дори можете да спечели това предаване”. Ще се сбъдне ли прогнозата й ще решат зрителите още тази неделя.

Сред останалите четирима полуфиналисти, които ще се върнат в “България търси талант” на 8 май са Радислав и Олга, които качиха магията на Киргистан на сцената на шоуто; Ивайла Гергова, по-известна като AVA, пловдивската група “Panic Station” със своята авторска музика, както и K-pop денс групата „Masters of Disasters“.

Гост изпълнител в 4-тия концерт на живо ще бъде илюзионистът  Йордан Белев – полуфиналист в 1-ви сезон на “България търси талант”, който вече има собствен спектакъл - ”Царете на магията”.

До края на деня в петък, 6 май, всички фенове могат да гласуват за любимото си изпълнение, което не е получило място на финал и да го превърнат в "Уеб талант” на сезона. За да подкрепят любимия си талант е достатъчно да гласуват за изпълнението му на talant.btv.bg, където всяка неделя се качват изпълненията на отпадналите участници от съответния полуфинал. Гласуването продължава до 24 часа всеки петък. Титлата "УЕБ Талант на България" ще спечели един от седемте "УЕБ таланти на седмицата" - този, който е събрал най-висок вот в сравнение с резултатите на победителите от всички седмици.  Наградата за победителя е специалната купа "Уеб талант на България", която ще му бъде връчена на големия финал на шоуто на 5 юни. Повече информация ще откриете, тук: http://talant.btv.bg/web-talant/

Свързани статии