Фолклорна група “Захир” и децата от акробатичен клуб “Стефан Данчев” са последните финалисти в 5 сезон на “България търси талант”

В последната неделя на месец май зрителите на bTV избраха последните двама финалиста в най-успешното талант шоу в света. 14 са претендентите за участие в големия финал и битката за 50 000 лева следващата неделя. Новите две имена в звездния списък на таланти бяха определени от феновете на “България търси талант” в седмия полуфинал на  шоуто, което събира над 1 милион зрители пред екраните всяка неделя вечер. В последния полуфинален концерт на живо най-много от гласовете на зрителите и сигурно място на финала на 5 юни спечелиха децата от акробатичен клуб “Стефан Данчев” от Сливен. Малките гимнастички предизвикаха зрителите на bTV не само с таланта, но и с посланието си, че децата са бъдещето на България и трябва да направим всичко възможно те да останат да живеят тук.  В типично негов стил Любен Дилов се пошегува, че освен патриотичното послание, изпълнението им е отправило и едно битово такова: “Жената е като бумеранг  - ако я хвърлиш правилно, винаги ще се върне”.

Любо, Асен, Михаела и Ицо за последен път трябваше да влязат в ролята на жури и да определят последния финалист в 5-ия сезон на шоуто. Те трябваше да изберат между 2-я и 3-я по зрителски вот - “Last Shot” и фолклорна група „Захир”, разликата между които е най-малката за всички сезони на шоуто в България.  Извън списъка с финалисти останаха момчетата от “Last shot”, след като за тях гласува само Ицо Хазарта, срещу 3 гласа от колегите му за фолклорна група “Захир”. Последното, 14-то място, в списъка с финалисти в 5 сезон на “България търси талант” журито отреди на един изключителен аранжимент на най-известната българска народна песен - „Излел е Дельо хайдутин“, изпълнена от фолклорна група “Захир”. Песента, която лети, като музикално послание от Земята към далечния космос, успя да изстреля ангелогласните момичета и момчета от “Захир” за втори път на финал в “България търси талант”, след участието им в сезон 3 на шоуто. Най-красивите гласове на Пловдив и техните невероятни музиканти се заканиха този път да спечелят, а изпълнението им изправи на крака Любен Дилов и Асен Блатечки, който призна, че за него това е най-вълнуващото изпълнение, откакто е в шоуто.

Изпълненията на останалите 7 полуфиналисти ще бъдат качени на http://talant.btv.bg/web-talant/, във вторник на обяд, когато феновете им ще могат да ги подкрепят в надпреварата за титлата “Уеб талант” на седмицата. Това са акробати Хакан и Рамадан от дуета “Last shot”, 6-годишният Християн Менев, единственият визуален артист в историята на шоуто - Красимир Марчев, музикалният дует Виктор и Момчил, Мечтаният анимейшън тийм, певицата Антония Дерменджиева и танцьорката Франциска Миолле. Всички те имат шанса да участват в гласуването за "Уеб талант на България", което ще започне в сряда, 1 юни, и ще даде шанс на зрителите да определят кое изпълнение ще бъде обявено за любимо на онлайн аудиторията. Неговият автор ще получи купата "Уеб талант на България", която ще му бъде връчена на големия финал на шоуто на 5 юни.

Гост изпълнители на последния полуфинален концерт на живо бяха рапърът Bobo, група Ice Cream и световноизвестният български цигулар и финалист в седми сезон на America's Got Talent  - Светлин Радославов – Svet.

Големият финал на 5-ти сезон на “България търси талант” ще събере на една сцена най-талантливите участниците в шоуто. 14-те изпълнители, които ще се борят за наградата от 50 000 лева и титлата “Талант на България”, вече усилено репетират за последното си появяване на сцената след по-малко от една седмица. Това са певецът Християн Ненов, бийтбоксерът Искрен Тончев-Искрата, контратенорът Димитър Арнаудов, музикантите от “Виво Монтана”, вокална група “Бижу”, певците от “Нова музика”, изпълнителите Жаклин Таракчи, Данчо Кузманов и Асен Рашков, гимнастичката Дара Стоянова, музикалният дует Мирела и Пресияна, танцова група “Пловдивъ”,  фолклорна група “Захир” и акробатичен клуб “Стефан Данчев”. Кой от тях ще победи в 5-тия сезон на “България търси талант” ще решат зрителите на bTV, на 5 юни, от 20.00 часа.

Свързани статии