Християн Ненов и Искрен Тончев-Искрата са първите финалисти в 5-ти сезон на “България търси талант”

По време на 7-те концерта на живо зрителите ще определят 14-те финалиста, които ще се борят за наградата от 50 000 хиляди лева и титлата “Талант на България”. 

Феновете на “България търси талант” избраха вчера вечерта първите финалисти в 5-тото издание на най-позитивното шоу в ефира. Събитието бе проследено от близо 50% от телевизионната аудитория. Най-много гласове и шанс да се бори за победа във формата получи любимецът на тийнеджърите Християн Ненов, който се качи на сцената на шоуто с нова авторска песен. Парчето, посветено на новата му приятелка, разчувства жури, публика и зрители, и Християн безапелационно спечели място на финала.

“Щастлив съм, че в България се раждат такива хора все още. Това беше най-доброто изпълнение за вечерта”, коментира представянето на младия талант Асен Блатечки. „Момчето е още в началото на любовния си живот - тръпна да чуя каква песен ще напише Християн при развода си”, пошегува се Любен Дилов.

Новата тийн звезда на България, както го наричат феновете му, отива на финал заедно с друг безспорен музикален талант - Искрен Тончев – Искрата. Той остави без думи Михаела Филева и развали всички смешки на Любен Дилов за бийтбокс изкуството. Искрен се представи с уникално за българската сцена изпълнение, в което в реално време записа и миксира оригинални семпли с гласа си, а след това пя на живо под техен съпровод.  “Когато пърдиш по-малко с уста, ти се получава по-добре”, лаконично коментира Любен Дилов.   

След оспорваната надпревара в първия концерт на живо в 5-тото юбилейно издание на “България търси талант” 7 от полуфиналистите напуснаха шоуто завинаги. Трети по зрителски вот останаха младежите от формация “Врабчета”, а веднага след тях се наредиха летящите баскетболисти от Space Dunkers Team. По регламент журито на предаването трябва да избере финалист между 2-рия и 3-тия по зрителски вот. Вчера това бяха Искрен Тончев и формация “Врабчета”. Тъй като те събраха равен брой гласове – Хазарта и Дилов дадоха гласовете си за “Врабчета”, а Михаела и Асен - за Искрата, съдбата им отново се реши от зрителите. С по-висок брой зрителски гласове се оказа Искрата и именно той продължи към финал.

Останалите 7 участници, които не продължиха в шоуто, все още имат шанс да спечелят признанието на зрителите. В рамките на тази седмица всички фенове, които искат да ги подкрепят, могат да го направят на страницата “Уеб талант”, която се намира ТУК>>>

Изпълнението, събрало най-много гласове, участва в надпреварата за любимец на интернет аудиторията и титлата „Уеб талант” на България.

Специални гости на първото живо предаване за този сезон бяха младата певица Прея, която очарова гостите с изпълнение на последния си хит, както и носителят на наградата “Икар” за цирково изкуство и велофигурист от академичен цирк Балкански - Иво Савков, който се превъплати в образа на Белия клоун.

Сред публиката бяха и известни личности, верни фенове на предаването, които подкрепиха любимите си таланти – актьорът, режисьор и член на журито в 4-и сезон на щоуто - Ники Илиев, който дойде в компанията на съпругата си Саня, певицата Ирра, продуцентът Георги Тошев, певицата и член на журито в 3-и сезон на шоуто - Есил Дюран, младите изпълнители Павел, Венци и Jeason Brad Lewis. Техните коментари за талантите ще видите в началото на следващия концерт на 24 април, от 20.00 часа, само по bTV.

Всичко най-интересно от бекстейджа, където участните се подготвят за своите изпълнения и очакват резултатите от зрителския вот, феновете могат да следят на живо на talant.btv.bg. Съпричастен на техните емоции ще бъде номиниранит за Аскер млад театрален талант - Стелиан Радев.

„България търси талант” се излъчва всяка неделя от 20:00 часа по bTV.

Свързани статии