Контратенорът Димитър Арнаудов и вокална група "Бижу" са новите финалисти в "България търси талант"

Вокална Група "Бижу" от Ямбол спечелиха най-много от гласовете на зрителите по време на втория концерт на живо в 5-ото юбилейно издание на "България търси талант". Момичетата и момчетата от Ямбол успяха да изпълнят пожеланието на своята ръководителка и да омагьосат зрителите с красивите си гласове и необичаен микс от поп песни. "Продължавате тенденцията да пеете по-добре от оригиналите, а вече и изглеждате по-добре от оригиналните изпълнители", коментира изпълнението им Ицо Хазарта. В Ямбол е роден и вторият финалист в шоуто - контратенорът Димитър Арнаудов, който спечели симпатиите на жури, публика и зрители с модерна интерпретация от филма "Петият елемент", изпълнявайки ария на Доницети.

"Заради изпълнения като твоето, аз съм щастлива, че имам шанса да бъда на тази маса". С тези думи Михаела Филева изрази позитивната емоция, която й донесе изпълнението на Димитър. Още преди да бъде обявен финалният резултат от зрителския вот Асен Блатечки припомни, че хората не само гласуват за оперни изпълнения, а и именно такъв талант е спечелил последното издание на формата, в което той и Любен Дилов бяха жури. "Много ще бъдем горди всички тук, ако някога те видим на големите сцени", сподели и Любен Дилов. Димитър Арнаудов е единственият контратенор в България и един от малкото в Европа. Той е и един от тримата българи със стипендия за продължаване на образованието си в класа на примата Райна Кабаиванска в Модена, Италия. Според регламента на "България търси талант" след края на концерта на живо първият по зрителски вот участник отива директно на финал, а журито избира втория финалист между следващите двама с най-висок зрителски вот. Във втория концерт на живо журито се наложи да избира между уникалния глас на Димитър Арнаудов и друг уникален за България номер – този на Веселка Илиева и нейните три австралийски овчарки. Въпреки изключителното си представяне Веселка и нейните четириноги танцьори получиха само един глас от журито – този на Асен Блатечки, докато Дилов, Михаела и Ицо дадоха гласа си за Димитър Арнаудов.

Най-малко зрителски гласове във втория концерт на живо събраха имитаторите на звезди от "Star Show", а на предпоследно място се нареди рап-надеждата Маджуна, който взриви публиката с новото си авторско парче, представено на сцената с картинг коли и модерна хореография. С изключително силно изпълнение на сцената на шоуто се завърна и Даниела Христова, която показа за първи път в България танц на движещ се пилон – един опасен и изключително труден номер, който Даниела изпълни с лекота и грация. Нейното изпълнение, както и тези на всички отпаднали участници дотук все още имат шанс да спечелят награда. Зрителите могат да гласуват за любимия си отпаднал номер и да го превърнат в "Уеб талант" на сезона. Победител в първото гласуване през изминалата седмица е красивата и гласовите Александра Панайтова.

Всяка неделя след 22:30 часа на talant.btv.bg ще ще бъдат качени изпълненията на отпадналите участници от съответния полуфинал. Гласуването продължава до 24 часа всеки петък. Титлата "УЕБ Талант на България" ще спечели един от седемте "УЕБ таланти на седмицата" - този, който е събрал най-висок вот в сравнение с резултатите на победителите от всички седмици.

Наградата за победителя е специалната купа "Уеб талант на България", която ще му бъде връчена на големия финал на шоуто на 5 юни. Повече информация ще откриете, тук: http://talant.btv.bg/web-talant/

Да гледат на живо любимите си изпълнения имаха възможност и специалните гости на второто живо предаване за този сезон. Водещият Антон Хекимян, създателят на "Пощенска кутия за приказки" Гери Турийска, главният редактор на списание "Hello" Ангелина Ангелова и главният редактор на списание "Story" Галина Чолакова.

За да сте сигурни, че няма да изпуснете нито една емоция по време на концертите на живо, не забравяйте да гледате всичко най-интересно от бекстейджа на talant.btv.bg. Чрез безплатната стриминг услуга на talant.btv.bg можете едновременно да гледате живите концерти и случващото се зад сцената. Там, в компанията на водещия Стелиан Радев, ще можете да проследите как се подготвят талантите преди изявата си на сцената, какви емоции изпитват след изпълненията си и как очакват резултатите от зрителския вот.

Свързани статии