Съдбоносни решения на журито в „България търси талант” изстрелват гимнастичката Дара Стоянова и сестрите Мирела и Пресияна на финал

Дуетът на 14-годишната Пресияна и 16-годишната Мирела от Русе се превърна в любимо изпълнение на зрителите в петия спектакъл на живо в полуфиналите на “България търси талант”. Двете сестри събраха най-висок зрителски вот с интерпретация на вечната “Карузо” и станаха следващите претенденти за наградата от 50 000 лева. “Много добре направихме, че ви събрахме”, коментира след изпълнението им Асен Блатечки. Мирела и Пресияна се явиха поотделно на кастингите, но журито ги събра в един много гласовит дует. “Много сте спяти, това е най-доброто музикално изпълнение на тази сцена”, поздрави ги Михаела Филева, която вчера празнува 25-тия си рожден ден. Десетки фенове на Михаела я очакваха с цветя и подаръци преди началото на живия концерт в неделя, а на сцената на шоуто тя получи малка торта от водещата Мария Силвестър.

Петият спектакъл на живо в “България търси талант” изправи една срещу друга две от най-младите участнички в шоуто. Гласовитата Елица Камбурова, която се превърна в истинска сензация на кастингите с изпълнението си на “Камино”, се бори за място на финал с младата гимнастичка Дара Стоянова. Двете бяха класирани от зрителите в топ 3, а вотът на журито отреди Дара да бъде вторият финалист в шоуто вчера. Дара мечтае да стане шампион по художествена гимнастика, но вече е златен медалист в сърцата на зрители и жури. Превъплъщението й в малък дракон под съпровода на музиката от “Game of Thrones“ й спечели място в надпревата за голямата награда.

Сред отпадналите полуфиналисти, за които феновете могат да гласуват в онлайн конкурса "Уеб талант”, силно впечатление на жури и публика направиха децата от “Rio Kids”, които излязоха на сцената на шоуто с техните родители и преподаватели. “Това е duende“, възкликна Асен Блатечки на тяхното изпълнение, след което имаше много радостни сълзи. Те останаха на прага на топ 3 за вечерта, тъй като зрителите ги класираха на 4-то място.
Предпоследни в класирането по зрителски вот останаха момчетата от музикалния дует “Copy Rinka”, които според Любен Дилов родиха нов музикален  градински хеви метъл. Малко повече гласове от тях събра фризьора-стилист Налби, който изненада Мария Силвестър с неин портрет, направен с косата на един от моделите му и доказа, че дори нещо тривиално, като подстригване може да се превърне в шоу от световна величина.

Участниците в петия полуфинал получиха привилегията да се срещнат лично с Енрике Иглесиас зад сцената на грандиозния му концерт в София на 14 май. Там те изненадаха звездата с групово изпълнение на хита му ”Байландо” и си направиха снимки за спомен.

Гост изпълнител на сцената на “България търси талант” бе Рафи с новото му парче - “Намери ме”. Освен от него талантите бяха аплодирани и от другите специални гости в залата – Меги и Нели от “Търси се”, кулинарния съдия от “Мама готви по-добре” – Георги Матев, както и журналистите от спортна редакция на bTV Алекси Сокачев и Елена Яръмова. Специален гост на петия концерт на живо бе и жената, дала не един и двама златни медалисти на България – легендарният ни треньор и хореограф – Нешка Робева.

С шоу, създадено специално за сцената на “България търси талант” се представиха треньорите Костя Вечерский и Роман Блажкив от ”Интернешънъл Денс Академи 360”, Украйна.

Докато очакват следващата порция изключителни таланти на сцената на “България търси талант”, зрителите имат шанс да подкрепят някои от отпадналите от вчерашния концерт участници и да го превърнат в "Уеб талант” на сезона. На talant.btv.bg са качени отпадналите от миналата неделя изпълнения. Гласуването за тях е отворено до 24 часа този петък. След това изпълнителят, събрал най-много гласове, ще бъде обявен за “Уеб талант на седмицата” и ще получи правото да се състезава за титлата "УЕБ Талант на България". Зрителският вот определи, че "уеб талант" сред отпадналите участници от четвъртия спектакъл са “Masters of Disasters”. Те ще се борят за специалната купа "Уеб талант на България", която ще бъде връчена на големия финал на шоуто на 5 юни. Повече информация ще откриете, тук: http://talant.btv.bg/web-talant/.

Свързани статии