Жаклин Таракчи и Данчо Кузманов са новите финалисти в "България търси талант"

След като впечатли самата Лара Фабиан, 12-годишната певица Жаклин Таракчи спечели и сърцата на българските зрители, които й осигуриха място на финала на "България търси талант". С приказно кавър-изпълнение на класиката "I Need A Hero", включено във филма "Шрек", Жаклин събра най-висок зрителски вот и стана първият сигурен финалист в 4-тия концерт на живо. Битката на златните бутони завърши с успех и за любимеца на Ицо Хазарта – талантливия соул изпълнител Данчо Кузманов. Българинът, завършил музикалното си образование в Дания обеща, че ако спечели шоуто, ще остане да живее в България и вече е на една крачка от сбъдването на мечтата си. Той бе предпочетен от журито, което имаше нелеката задача да избере между втория и третия участник, събрали най-много гласове от зрителите. На косъм от финала се разминаха "The Fifth Alliance", за които гласува единствено Любен Дилов. Тяхното шоу с българска народна музика и силно патриотичен привкус изправи на крака публиката в залата и им осигури титлата "най-добри танцьори на сцената" на "България търси талант", дадена им от Ицо Хазарта. В предаването "Тази сутрин" любимците на водещата Мария Силвестър споделиха, че са щастливи, че с участието си в шоуто са успяли да популяризират попинг стила и се надяват и други млади хора да се запалят по него.

С магическо цветно шоу участниците от Киргистан Олга и Радислав активираха най-малка част от зрителите, предпоследен по вот остана най-непредвидимия участник - самородният талант от Овощник Димо Лесев. Без място на финал останаха и авангардното дуо бийтбокс и цигулка – Траян и Галин, които направиха истински околосветски спектакъл и спечелиха признанието на Любен Дилов - "Ето, че вие доказахте, че с пърдене с уста може да се обиколи света". Авторската музика на младежите от "Panic Station" и К-pop сензацията "Masters Of Disasters" също напуснаха сцената на шоуто завинаги. Всеки от тях обаче може да се превърне в "Уеб талант" на сезона. За да получат тази титла феновете им могат да ги подкрепят, като гласуват за изпълнението им на talant.btv.bg, където всяка неделя се качват изпълненията на отпадналите участници от съответния полуфинал. Гласуването продължава до 24 часа всеки петък. Титлата "УЕБ Талант на България" ще спечели един от седемте "УЕБ таланти на седмицата" - този, който е събрал най-висок вот в сравнение с резултатите на победителите от всички седмици. Наградата за победителя е специалната купа "Уеб талант на България", която ще му бъде връчена на големия финал на шоуто на 5 юни. Повече информация ще откриете, тук: http://talant.btv.bg/web-talant/. "Уеб талант" на изминалата седмица са прекрасното трио Чаушеви.

Изненада за зрителите в 4-тия концерт на живо бе едно магическо изпълнение на Дани Меджик, който много добре познава тръпката на сцената на "България търси талант", тъй като е полуфиналист от първия сезон на шоуто, а вече и утвърден артист със собствено магическо шоу.

Специални гости в публиката на "България търси талант" на 8 май бяха Главният изпълнителен директор на bTV Media Group г-н Павел Станчев, Дарина Павлова – член на журито в четвърти сезон на шоуто, водещият на "Фермата" и продуцент Андрей Арнаудов, водещите Наталия Симеонова, Радост Драганова, Александър Сано и Светослав Иванов, както и директорът на "Цирк Балкански" – Сашо Балкански.

Свързани статии