Зрителите избират победителя в “България търси талант” на 5 юни

14 български звезди ще представят 14-те финалисти в 5 сезон на най-успешното шоу за таланти в света

Грандиозният финален концерт на 5-и сезон на “България търси талант” ще събере на една сцена 14-те таланта, избрани сред хиляди претенденти за титлата “Талант на България” и наградата от 50 000 хиляди лева. Най-талантливите участниците в шоуто усилено репетират новите си изпълнения, с които ще се борят за гласовете на зрителите и шанса да станат новите победители в най-успешното талант шоу в света. На 5 юни, неделя, в близо тричасовия финал на “България търси талант” ще се завърнат Жаклин Таракчи, Данчо Кузманов, Асен Рашков, Дара Стоянова, Мирела и Пресияна, Християн Ненов, Искрен Тончев-Искрата, Димитър Арнаудов, “Виво Монтана”, “Бижу”,  “Нова музика”, “Пловдивъ”,  “Захир” и “Стефан Данчев”.

За първи път в историята на шоуто у нас всеки финалист ще бъде представен на сцената от популярна българска звезда. Имената на известните личности, които ще застанат до финалистите във формата, ще бъдат изненада за зрителите и феновете на шоуто.

От екипа издават само едно от имената на звездните презентатори – това е един от най-обичаните български музиканти, композитори и продуценти – Графа, който преди броени дни се завърна от европейското си турне. Освен че ще представи на сцената един от музикалните таланти, Графа ще зарадва феновете си и с изпълнение на последния си хит “Drama Queen”.

Популярната инди рок група Jeremy?, ще открие финалния концерт с истински спектакъл, в който ще се включат някои от най-атрактивните участници в 5 сезон на “България търси талант”. Музикантите от Jeremy? бяха избрани от "Куин" и Адам Ламбърт да подгрява публиката на концертите им в България, Полша и Румъния.  Jeremy? е и единствената българска група, носител на наградата на публиката в престижния международен конкурс “International Songwriting Competition”.

Гост изпълнителите от “Макоза ностра”танцьорите на Димитър Божилов-Мако, който се грижи за сценичното представяне на участниците в шоуто, също са подготвили специален спектакъл, чрез който ще разкажат историята на модерния танц. Изпълнение за сцената на „България търси талант” са подготвили и “Академичен Цирк Балкански” с еквилибристично изпълнение на Кристина Костова - носител на отличието “Златен век” на Министерство на Културата за 2016. В 3-часовия концерт на живо публиката и зрителите ще видят и най-забавните моменти от шоуто на своята любима водеща -  Мария Силвестър.

За първи от път от началото на сезона журито няма да има привилегията да избира, тъй като победителят в 5 сезон на “България търси талант” ще бъде определен от зрителите на bTV чрез гласуване със смс-и. Номерата на всеки един от финалистите ще бъдат публикувани на Facebook страницата на предаването, както и на сайта.

По време на живото предаване в неделя, ще бъде обявен и победителят в конкурса "Уеб талант на България", като гласуването за любимия талант сред отпадналите от полуфиналите изпълнители вече започна на адрес http://talant.btv.bg/web-talant/.

Финалът на “България търси талант” е на 5 юни, неделя, от 20.00 часа, само по bTV.

Свързани статии