Евелин Костова

Очарователната Евелин Костова е родена на 15 май 1993 година в град София. Завършва средното си образование в Професионална гимназия по икономика в град Перник през 2012 г. През същата година е приета в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ в класа на Стефан Данаилов. От 2017 до сега е част от трупата на театър “Българска армия”. Дебютната ѝ роля на малкия екран е в образа на Маги Табакова в сериала „Къде е Маги“ по bTV. Участва още в други български и чужди сериали. Играе в пълнометражни и късометражни филми. Има награда за най-добра женска роля на фестивал в Лондон и Прага, за ролята на Петя в късометражния филм Coercion.

 

Зрителите на bTV я познават добре и от хитовия сериал „Съни бийч“, а тази пролет, Евелин Костова става част и от състава на журито на осмия сезон на „България търси талант“.

Красива и талантлива, тя казва, че "България търси талант" идва в правилния момент, за да ѝ даде още тласък и вдъхновение.

В личен план това е абсолютно разтърсващо преживяване. В професионален си е предизвикателство, защото никога не съм вършила подобна работа и не съм била в толкова важна и отговорна роля. Благодарна съм и за хубавата връзка с останалата част от журито – Катето Евро, Николаос Цитиридис и професор Тодор Кантарджиев, с които е страшно забавно, когато сме заедно“, споделя Евелин.