Проф. Тодор Кантарджиев

Професор Тодор Кантарджиев е сред най-изявените здравни експерти и популярни лица у нас в последните години. В предстоящия сезон на “България търси талант” той ще влезе в много симпатична, нова и неочаквана роля - тази на жури, в любимото шоу за таланти по bTV. Той се присъединява към него извън служебните си задължения и познатата си обществена функция - с качествата на човек със скрит артистичен талант, невероятно чувство за хумор и професионална способност да погледне на нещата с усмивка и в най-тежките моменти.

 

Дойде време да мислим позитивно, дойде време да се откажем от страха и недоверието, дойде време да се забавляваме, но да имаме едно на ум!”, каза професорът преди началото на снимките.

Роден в София, професор д-р Тодор Веселов Кантарджиев завършва Медицинска академия - София през 1981 г. Той е доктор на медицинските науки от 2008 г. и професор от 2009 г. Председател е на Българската асоциация на микробиолозите, зам.-председател на Научно дружество по микробиология, член на Управителния съвет на Европейската конфедерация по медицинска микология, член на Управителния съвет на Балканското дружество по Микробиология, член на Микологичните дружества на Франция, Германия, Швейцария и Люксембург.

Участието му в „България търси талант“ ще допринесе за преобразяването на шоуто през новия сезон. С усет към забавното и смешното, с бърза мисъл и завиден интелект – проф. Кантарджиев ще бъде първи с остроумните отговори и коментари, но ще изненада всички пред екраните и с безпощадни критерии.