Ангелина Белчева, Мениджър локални продукции в bTV и продуцент на петия сезон на "България търси талант"

Каква е ролята ти в петия сезон на "България търси талант"?
Продуцентът е пружината, която задвижва и поддържа един цял механизъм, екип от хора, идеи и реализация. Старая се да съм част от всеки един процес в продукцията. Следя за всеки детайл и нося отговорност за проекта като цяло. Ако нещо се провали, отговорността е моя. Ако всичко се случи по план – успехът е на целия екип.

Как стигна дотук?
В момента съм Мениджър локални продукции в bTV, а в петия сезон на "България търси талант" съм в качеството си на продуцент. Работя в bTV от 2008 г. Започнах като асистент на мениджър Продукция. Преди това бях работила като радио DJ. Никога и до ден днешен не ми е минавало през ум да работя другаде освен в Продукция. За тези години съм била част от почти всички ТВ формати, произведени в bTV. Натрупах опит, приятелства и много интересни спомени и... продължавам да съм любопитна.

С какво си известна сред хората, които те познават?
С това, че не се страхувам да поемам рискове, живея интересно и не губя време в безполезни тревоги. В този сезон на шоуто имам и привилегията да работя с хора, които издържат на темпото и темперамента ми.

Това първото издание на "България търси талант", в което работиш ли е?
Третото поред. Но за първи път съм в позицията на продуцент. Миналата година имах възможност да присъствам на снимките на Britain’s Got Talent в Лондон, където всъщност се е родил този формат. Върнах се заредена с инфромация, идеи и нямах търпение да ги приложа тук. Имам голям късмет, че ми беше дадена тази възможност.

Какво е различното в "България търси талант" 5?
Енергията. "България търси талант" е празник и мощна емоция! Чудесен начин, една нация да празнува многообразието и силата на талантливите си хора.

Как се прави успешен шоу формат?
Прави се с вдъхновение и добър екип! Няма продуцент, който да е направил нещо сам. Екипът е всичко! Осъзнала съм това отдавна и нямам дори моментни заблуди в обратното егоцентрично самозабравяне.

Телевизията е...
Обсебваща! Точно за това трябва да се прави с вкус и огромна доза отговорност към съдържанието.