Стефан Янев – Течи, сценограф

Каква е ролята ти в петия сезон на "България търси талант"?
Занимавам се с визията на всеки един от участниците във формата. Заедно с хореографа и режисьора решаваме каква да е цялостната концепция за представяне на изпълнението на даден талант. Моята работа след това е да реализирам идеите ни, така че и участникът, и екипът да са удовлетворени от визията на номера. Ние сме екип от 6 души и имаме на разположение две минути и половина между номерата. В тези две минути ние трябва да махнем един декор и да посторим нов. Ние сме спец-частите в екипа. Всички тренираме здраво, за да имаме сили и концентрация за тази работа.

Разкажи ни накратко как стигна дотук?
С упорит труд в продължение на 16 години и с ясното мото – "Работи за името си, а някой ден то ще заработи за теб". Професия сценограф на свободна практика :) Започнах с театър, преминах през киното, огледах рекламите, сега съм в телевизията. Имах късмета да работя в едни от най-знаковите проекти от всички жанрове, за което съм истински благодарен.

С какво си известен сред хората, които те познават?
Как ме приемат хората, питай тях, аз май не си давам много сметка.

Това първото издание на "България търси талант", в което работиш ли е?
Това е третият сезон на "България търси талант", в който участвам с голям кеф.

С какво "България търси талант" се различава от други телевизионни формати?
"България търси талант" е различен всеки път и с това се отличава.

Имаш ли интересна случка от работата си, която разказваш на приятели?
Всеки ден имам поне няколко случки, за които си заслужава да разкажа. В бекстейджа е истински забавно. Днес бих споделил за 7 мацки с камуфлажни ризки и къси дънкови панталонки, обикалящи около мен, за да си правят селфи...

Телевизията е...
Телевизията е жив организъм.