Димитър Божилов – Мако, хореограф

Разкажи ни каква е твоята роля в "България търси талант"?
Моята роля в "България търси талант" е на хореограф и "криейтив". Аз измислям идеите на изпълненията на талантите и ги хореографирам, идеите за мулти-медийния им съпорт и визията им. Отговарям за това талантите да бъдат представени във възможно най-добрата за тях форма и най-интересната за зрителите ни. 

Разкажи ни за себе си?
Започнах да танцувам спортни танци на 7-годишна възраст, а от 1995 година тацувам "BBoying"(познат на хората, като Брейк). Имам собствена школа, в която обучавам деца и младежи на Хип Хоп стилове. Аз съм създателят на Makosa Nostra Family, небезизвестната танцова фамилия, с която организирам танцови и младежки събития. Хореографирам и участвам в реклами, видео клипове, шоута, тв предавания, филми....

През годините съм имал възможност да работя с почти всички български звезди, а и с доста от чуждестранните, като Jennifer Lopez, Rihanna, Jamiroquai, Jessie J, KRS ONE и други.

С какво си известен сред хората, които те познават?
С работохолизъм. И с това, че никога не оставям своите хора.

Това първото издание на "България търси талант", в което работиш ли е?
Не, това е третото поред издание.

С какво "България търси талант" се различава от други телевизионни формати?
За мен, от всички други телевизионни реалити формати, в които съм работил, "България търси талант" е най-позитивното тв шоу. И е в голяма полза за талантите, които участват. Защото им помага да натрупат опит и да се научат как е най-добре за тях да показват талнта си, ако не се изявяват вече като професионалисти.

Как се прави успешен шоу формат?
От екип, обичащ работата си и талнти, обичащи таланта си. Ние ги имаме и двете :).

Има ли интересна случка от работата ти, която разказваш на приятели?
Много интересни неща се случват в работата ми и не знам от къде да започна. Може би от това, че съм седял часове наред, накацан от бели гълъби, докато работя с един фокусник, до това, че съм заварявал реквизит, за да е готов навреме за лайф, и какво ли още не.

Телевизията е.....
Мястото, където мечтите се сбъдват.