Ники Йорданов, Креативен продуцент на петия сезон на "България търси талант"

Каква е ролята ти в петия сезон на "България търси талант"?
Работата ми по проекта започна още в средата на октомври и ще завърши часове след последния спектакъл на живо. Креативният продуцент отговаря за съдържанието, стилистиката на разказа, посоката на целия сезон на шоуто; участва в подбора на участници, жури, водещ, постановките на сцена, монтажа и сценария.

Как стигна дотук?
Учил съм кинознание и драматургия в НАТФИЗ. През 2002 година имаше конкурс за предаването по БНТ "По-добре късно, отколкото никога", изпратих текст и бях след десетимата одобрени за сценаристи. Шоуто беше провал, което ме научи на много неща. Въпреки това ме поканиха в играта "Руска рулетка", оттам в следващо предаване – и така близо 15 години.

Това първото издание на "България търси талант", в което работиш ли е?
Имах възможност да съм главен редактор на първия сезон на предаването през 2010 година, и консултирах продукцията в третия. Сега съм креативен продуцент на юбилейния пети сезон и заедно с екипа полагаме всички усилия това да е най-интересното, разнообразно и емоционално издание досега.

Какво е различното в "България търси талант" 5?
"
България търси талант" е предаването, което обединява всички останали формати в едно. В него действително може да се случи абсолютно всичко, и то да бъде причинено от абсолютно всеки. Най-хубавото в това шоу е, че е отличен повод да обърнем внимание на позитивното, а не на проблемите; да аплодираме, а не да освиркваме, да не забравяме, че не всичко се свежда до скандали. "България търси талант" е в ефира, за да напомни, че у нас се случва и друго, че има много талантливи, нестандартни, смели и интересни хора. И в този сезон зрителите ще се убедят, че България има талант.

Има ли интересна случка от работата ти, която разказваш на приятели?
Хиляди. Обикновено са свързани с кастингите на различните предавания, защото там се срещам с невъобразим брой хора. За пример мога да дам случка от кастингите на шоуто "Ясновидци" по bTV. Един от кандидатите за участие заяви, че би могъл да присъства на снимки само след 10 часа сутринта, защото преди това работи на друга планета и не е на разположение. :)

Телевизията е...
Будната съвест на обществото, прозорец към случващото се по света, източник на забавление… Или просто повод да седнеш заедно със семейството си в хола и да гледаш "България търси талант".