Николай Христов, стилист

Каква е ролята ти в петия сезон на "България търси талант"?
С моя екип се грижим за цялостната визия на членовете на журито, както и на водещата Мария Силвестър. Преди началото на снимачния процес заедно решихме какъв образ бихме искали да изградим на всеки от съдиите и спрямо това избрахме кога и с какво ще бъдат облечени, какъв грим и какви прически ще правим на Михаела и Мария.

Разкажи накратко как стигна дотук?
Работя като стилист за сп. Harpers BAZAAR от 6 години, което ми даде много възможности да се развивам в модния бранш. Така започнах работа в bTV, където се грижа за визията на водещите от близо 2 години. Работя с Виктория Петрова, Светослав Иванов, Мариана Векилска и други водещи.

С какво си известен сред хората, които те познават?
Мисля, че главно ме свързват с това, което правя в професионален план, защото то често се преплита с личния ми живот. Работата е изключително важна за мен.

Това първото издание на "България търси талант", в което работиш ли е?
Да.

С какво “България търси талант се различава от други телевизионни формати?
За мен всичко до тук е ново и различно. Има много динамика в такъв формат, за която допринасят главно участниците. Извън това, което ние подготвяме зад кулисите или създаваме като сюжет, винаги е интересно да събереш толкова много различни хора на едно място.  

Има ли интересна случка от работата ти, която разказваш на приятели?
Зад кулисите ежедневно има забавни моменти. Някои от тях ще видите сами на 6 март от 20.00 часа. За първи път работя с Мария Силвестар, а там няма празно. С нея винаги е интересно и забавно.

Има ли нещо специфично при работата със звезди?
Работата със звезди е по-различна от гледна точка на това, че те вече имат изграден имидж и са познати на публиката. Нашата работа е да развием това и да ги направим да изглеждат възможно най-добре, без да бягаме прекалено много от тяхната същност. Като Асен например, който всички познаваме като лошото момче и веднага асоциираме с кожени якета, мотори и скъсани дънки. Този сезон ние искахме да запазим тези елементи от неговият стил, но да ги префасонираме в по-модерен и софистициран прочит. Ицо е много готин и макар да не се вълнува особено много от модата, беше интересно да се работи с него. За кастингите запазихме стила му изчистен и casual, без да натоварваме с излишни детайли или ненужни акценти, като ще го видите една идея по-пораснал и зрял в облеклото си по-нататък в предаването. Дилов е изключително интелигентен човек, което веднага си проличава в начина му на израз чрез модата. Той е страхотен за работа и смело съчетава цветове, десени и текстури в един обединен стил. С Михаела се познаваме от преди и за мен винаги е удоволствие да я обличам. Много красиво, готино, усмихнато и позитивно момиче – сбъдната мечта за един стилист. Интересното при нея е преходът от момиче към една млада жена, като съответно дрехите отразяват това. Визиите й са по-секси и женствени от всякога, но същевременно запазихме младежкото й излъчване.  

Телевизията е...?
Магия.