Любо Нейков

Любомир Нейков е роден на 7 февруари 1972 г. в Червен бряг. Завършва Техникум по електротехника, а след това НАТФИЗ през 1998 г. в клас по Куклено актьорско майсторство. От 1998 г. до 2006 г. е актьор в "Шоуто на Слави" и в театрална формация “Мелпомена". С неподправено чувство за хумор и безспорен талант, той с лекота се превъплъщава както във вдъхновени от действителността образи, доведени до гротеска персонажи, така и в образите на реално съществуващи личности.

От 2007 г., заедно с Христо Гърбов, Руслан Мъйнов и Кръстю Лафазанов правят предаването “Комиците”, което се излъчва в ефира на bTV.  Успешният продуцентски тандем Любо Нейков и Евтим Милошев - "Дрийм Тийм Продакшън", стои зад продукциите "Комиците", “Комиците и приятели” и комедийния сериал "Столичани в повече".

Любо Нейков твърди, че в живота далеч не е толкова весел както на сцената и че усмивката не е негова гербова марка в ежеденевието.  Казва, че упоритостта и постоянството са качествата, които притежава и непрестанно проявява, особено в работата си. В ролята на жури в “България търси талант” той заявява, че скача “чист като сълза, без предубеждения, симаптии и обещава да е по-забавният Любо в журито”. Преди първия полуфинал на живо, обичаният актьор се заканва с усмивка, че "Няма право на Златен бутон, но има право на златен пръст, който може да размахва, ако е необходимо”.